Ajax-talent uit de selectie gezet: Heeft niets met instelling of gedrag te maken

Ajax-talent uit de selectie gezet: "Heeft niets met instelling of gedrag te maken"

27-10-2017 17:10
29

Mees de Wit ontbreekt vrijdagavond bij Jong Ajax, dat op bezoek gaat bij FC Eindhoven. De negentienjarige linksbuiten is door trainer Michael Reiziger uit de selectie van de Amsterdamse beloften gezet.

Zaakwaarnemer Stefano van Delden heeft het nieuws bevestigd aan Ajax Showtime. "Om speculaties te verbreken zeg ik: het heeft niets met gedrag of instelling te maken", aldus de belangenbehartiger van De Wit. "Integendeel zelfs. Mees ontwikkelt zich stormachtig, zo heeft men ook bij Ajax laten weten in een gesprek vorige week."

Waarom De Wit nu niet meer tot de selectie van Jong Ajax behoort, wil Van Delden niet zeggen. De zaakwaarnemer van de jonge aanvaller laat echter doorschemeren dat er van buitenaf aan De Wit wordt getrokken. "Hij staat in de belangstelling van een aantal clubs, maar ondanks dat ligt zijn focus volledig bij Ajax. Blijkbaar denkt de club daar anders over."

Of en wanneer De Wit terugkeert bij de Ajax-beloften, is vooralsnog onduidelijk. De talentvolle aanvaller, bezig aan zijn eerste seizoen bij Jong Ajax, ligt nog vast tot het einde van het seizoen.