'Van Bronckhorst snijdt in Feyenoord-basis, maar handhaaft gelegenheidsduo'

'Van Bronckhorst snijdt in Feyenoord-basis, maar handhaaft gelegenheidsduo'

27-10-2017 18:43
25

De forse 1-4 nederlaag in de Klassieker van zondag lijkt niet zonder gevolgen te blijven voor Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst is naar alle waarschijnlijkheid van plan om zijn ploeg voor de wedstrijd tegen Roda JC van zaterdagavond op twee plaatsen te wijzigen.

Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius zouden volgens het Algemeen Dagblad weleens het kind van de rekening kunnen worden. Afgaande op de trainingen van deze week worden zij vervangen door Bart Nieuwkoop en Sam Larsson. Nieuwkoop speelde in de bekerwedstrijd tegen Swift al als rechtsback. Amrabat stond woensdagavond op het middenveld, maar verdwijnt naar verwachting uit de basis.

Ook Larsson stond tegen de Amsterdamse hoofdklasser in de basis. De Zweed scoorde zelfs driemaal en lijkt het tegen Roda JC wederom vanaf de aftrap te mogen proberen. Van Bronckhorst houdt naar verluidt wél vast aan het centrale verdedigingsduo Kevin Diks-Jerry St. Juste. Het tweetal staat door blessures van Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia en Sven van Beek noodgedwongen in het hart van de verdediging en behoudt het vertrouwen van de Feyenoord-trainer.

Feyenoord en Roda JC trappen zaterdagavond om 18.30 uur af in het Parkstad Limburg Stadion.