Cocu verheugd over PSV-routinier: Een duidelijke verandering doorgemaakt

Cocu verheugd over PSV-routinier: "Een duidelijke verandering doorgemaakt"

27-10-2017 18:59
17

PSV-trainer Phillip Cocu is verheugd over de ontwikkeling die Daniel Schwaab heeft doorgemaakt. De Duitse verdediger beleefde een wisselvallig debuutseizoen in Eindhoven, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot een stabiele factor in de PSV-defensie.

"Hij heeft ervaring, de juiste leeftijd (29) en hij spreekt Nederlands. Hij heeft een duidelijke verandering doorgemaakt", laat Cocu weten aan Voetbal International. Schwaab is uitgegroeid tot een van de leiders binnen de ploeg. "Net als Jeroen Zoet, die is ook steeds nadrukkelijker aanwezig. Als een aantal jongens dit gaat doen en ze steunen elkaar ook, dan komt er beweging in. Dat is een proces, dat gaat niet zomaar, dat moet je je eigen maken. Maar er zit nu duidelijk ontwikkeling in."

Cocu ziet tot zijn tevredenheid dat heel PSV steeds beter gaat voetballen. "We spelen iets anders dan in voorgaande seizoenen (met een verdedigend blok van zes spelers, red.) en dat heeft bepaalde consequenties. (…) De afstanden tussen de linies zijn steeds vaker goed, er wordt steeds beter samengewerkt en er wordt meer met elkaar gesproken. Maar het kan allemaal nog beter, hoor."

Lees ook: 'Heel goed gesprek' met Cocu na moeizame maanden: "Moet meer leidinggeven"