Jong Ajax pakt eerste periodetitel, maar NEC gaat naar de play-offs

Jong Ajax pakt eerste periodetitel, maar NEC gaat naar de play-offs

27-10-2017 22:11
73

Door een 2-3 zege op FC Eindhoven is Jong Ajax de winnaar van de eerste periodetitel. Omdat de jonge Amsterdammers niet kunnen promoveren, mag nummer twee NEC aan het einde van het seizoen wedstrijden om promotie naar de Eredivisie spelen.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-3
Dankzij winst op Eindhoven gaat Jong Ajax er met de periodetitel vandoor. Eenvoudig was het niet voor de ploeg van Michael Reiziger (foto). Vlak voor rust kwam Jong Ajax op achterstand, die na rust omgebogen werd. Dani de Wit en Carel Eiting zorgden ervoor dat er na 72 minuten een 1-2 voorsprong op het scorebord stond. Toen De Wit er 1-3 van maakte, leek het beslist. Het werd nog even benauwd omdat Eindhoven terug wist te komen tot 2-3, maar daar bleef het bij. 

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-0
Voorafgaand aan de speelronde had Fortuna de beste papieren om de periodetitel te bemachtigen. Er moest alleen nog gewonnen worden van De Graafschap, maar dat liep anders. In Doetinchem ging de ploeg van Sunday Oliseh met 2-0 onderuit. Vooraf waren er drie serieuze kanshebbers op de periodetitel en nacompetitiedeelname: Fortuna, Jong Ajax en NEC. Doordat Fortuna verliest, gaat de periodetitel naar Amsterdam. NEC won thuis met 3-1 van Jong FC Utrecht.

SC Cambuur - Jong PSV 0-1
Jong PSV heeft de stijgende lijn weer te pakken. Vorige week werd er met 3-2 gewonnen van RKC Waalwijk, nadat de ploeg vijf duels daarvoor niet gewonnen had, en vrijdagavond werd ook SC Cambuur verslagen. Dat gebeurde door een goal van Laros Duarte in de 57e minuut. Veel reden tot juichen heeft de formatie van Dennis Haar vooralsnog niet, want de Eindhovenaren staan op een teleurstellende tiende plek.

Overige uitslagen:
Go Ahead Eagles - Jong AZ 2-1
NEC - Jong FC Utrecht 3-1
RKC Waalwijk - FC Dordrecht 1-0
FC Emmen - FC Oss 1-1
FC Den Bosch - Helmond Sport 2-2

MVV - FC Volendam (zondag)
Telstar - Almere City (zondag)