Ajacied: 'Als ik hier niet kan aarden doe ik een stap terug en dat wil ik niet'

Ajacied: 'Als ik hier niet kan aarden doe ik een stap terug en dat wil ik niet'

28-10-2017 11:26
23

De aanpassing van David Neres in Nederland verloopt niet geheel moeiteloos. De twintigjarige Braziliaan vindt het nog altijd lastig om zo ver van zijn familie en vrienden te zijn.

"Ik vind het wel heel moeilijk. Ik ben nooit ver buiten mijn woonplaats geweest. En ook niet buiten Brazilië", zegt Neres tegen Voetbal Inside. "Ik heb altijd in São Paulo gewoond en gespeeld, samen met mijn familie. Dit is nu even vreemd, maar het gaat wel. Ik wil een goede speler worden, dan is dat de prijs. Want als ik hier niet kan aarden, doe ik een stap terug in mijn carrière en dat wil ik niet."

Neres heeft zichzelf duidelijke doelen gesteld. " Ik ben bezig me te ontwikkelen en een speler van hoog niveau te worden. Ik wil verder groeien om de titel te winnen en misschien bij het Braziliaanse elftal te komen", toont de rechtsbuiten, vorige week uitblinker in de Klassieker tegen Feyenoord, zich ambitieus.

Neres wordt ook gevraagd wat hij het leukst vindt aan Nederland. "Ik denk voetbal. Nederland is superfijn. De vrouwen zijn mooi hier." Hij weet ook al wie Johan Derksen is. "Natuurlijk, de Snor! Wie kent de Snor niet?"