De Vries: 'Dat die tijd Neres niet gegund wordt, vind ik beetje onbegrijpelijk'

De Vries: 'Dat die tijd Neres niet gegund wordt, vind ik beetje onbegrijpelijk'

28-10-2017 13:17
82

Peter R. de Vries vindt het onbegrijpelijk dat David Neres zo vroeg werd afgeschreven bij Ajax. De zaakwaarnemer en misdaadverslaggever richt zich tot de zogenaamde kenners.

"Iedereen heeft het nu over Neres, maar aanvankelijk werd hij verguisd en als miskoop bestempeld", zegt De Vries in gesprek met Voetbal Inside. "Ik heb hem ook bij Jong Ajax zien spelen en ik zag toen eigenlijk meteen dat hij specifieke kwaliteiten had. Ik vind het alleen maar heel logisch dat als je een jongen uit Brazilië haalt, dat hij er niet meteen staat, ook al kost hij 12 miljoen."

Wedden

Meer odds

"Het is een jonge knaap en die moet acclimatiseren en aan het systeem wennen. Hij heeft een halfjaar nodig gehad om op adem te komen en te begrijpen wat er om hem heen gebeurt. En dat die tijd zo'n speler niet gegund wordt door de deskundige waarnemers, vind ik een beetje onbegrijpelijk. Nu excelleert hij tegen Feyenoord en dan: ja, ja, ja, hij is toch wel goed. En dan denk ik: kom op jongens, kijk eens met iets andere ogen naar talent."