'Ik zou toen tekenen bij Ajax, maar dat mislukte. Wil niet weer zo'n situatie'

'Ik zou toen tekenen bij Ajax, maar dat mislukte. Wil niet weer zo'n situatie'

28-10-2017 20:54
12

Bas Dost stelt de fans van Sporting Portugal gerust: hij gebruikt de aankomende transferwindow niet om naar een andere club te verkassen. De Oranje-international wil het seizoen afmaken in Portugal.

"Ik heb het niet zo met die tussentijdse transfers", zegt Dost tegen RTV Drenthe. "Zeven jaar geleden hoopte ik te tekenen bij Ajax, maar dat mislukte. Op weer zo'n situatie zit ik niet te wachten.  Bovendien is het ook verre van ideaal. Bij een nieuwe club moet je toch een periode wennen. Daarnaast bevalt het me hier uitstekend. Ik ben nu in korte broek en t-shirt op weg naar de training. Het is hier zo'n 25 graden. Verder doen we het geweldig natuurlijk. We staan in ieder geval tot vanavond bovenaan en gaan voor de titel."

Afgelopen seizoen was Dost 34 keer trefzeker voor Sporting. Daarmee werd hij tweede op de Europese topscorerslijst achter Lionel Messi. De Zilveren Schoen heeft hij echter nog niet ontvangen. "Goed dat je erover begint. Ik weet niet precies hoe het zit met die prijs. Ik zal het zo eens vragen op de club. Maar eerlijk gezegd ben ik er ook niet mee bezig. Natuurlijk is het mooi om een tastbare herinnering te hebben, maar ik weet hoeveel ik er heb gemaakt en dat ik tweede was van Europa."