Vermeulen 'op verkeerde been gezet': 'Dacht echt dat ze bovenin zouden meedraaien'

Vermeulen 'op verkeerde been gezet': 'Dacht echt dat ze bovenin zouden meedraaien'

29-10-2017 09:54
14

NOS-commentator Arno Vermeulen had voorafgaand aan dit seizoen hoge verwachtingen van FC Utrecht. De Domstedelingen zijn na een serie mindere wedstrijden afgezakt naar de negende plaats, maar hoeven volgens Vermeulen absoluut niet te wanhopen.

"Ook ik ben toen op het verkeerde been gezet", aldus Vermeulen in gesprek met zijn werkgever. "Ik had echt het idee dat dit elftal de mogelijkheden had om het lang vol te houden bovenin de eredivisie. Zeker na die weergaloze eerste helft tegen FC Zenit." Vermeulen vindt echter niet dat trainer Erik ten Hag de schuld moet krijgen van de mindere resultaten. "Zo'n slechte reeks maakt hem echt geen mindere trainer. Ik ben nog steeds gecharmeerd van hem."

Vermeulen is wel van mening dat Ten Hag te veel rouleert. "Het lijkt alsof Utrecht nog steeds een team in voorbereiding is. Ten Hag heeft veel opties. Kennelijk loopt hij vast in de zoektocht naar de ideale opstelling. Het is iedere week weer anders. Dat geldt voor zijn spitsen, de centrale verdedigers en ook de status van Robin van der Meer is typerend. Die ging van de bank naar de tribune en staat nu in de basis."

FC Utrecht speelt zondagmiddag thuis tegen NAC. De aftrap in de Galgenwaard is om 14.30 uur.