VP's Elftal van de Week: PSV, PEC en Excelsior leveren twee spelers

VP's Elftal van de Week: PSV, PEC en Excelsior leveren twee spelers

30-10-2017 10:00
15

In het weekend waarin Feyenoord voorlopig afhaakt voor de titelrace, uiteraard geen spoor van de Rotterdammers in VP's Elftal van de Week. PSV en Ajax zijn wel vertegenwoordigd, net als hofleveranciers PEC Zwolle en Excelsior.

Hidde Jurjus (Roda JC)
Met een stralend gezicht en toegezongen door de Roda-fans liep Jurjus de catacomben in na het zwaarbevochten gelijkspel tussen Roda JC tegen Feyenoord (1-1). En terecht. De van PSV gehuurde doelman was de uitblinker zaterdagavond.

Wedden

Meer odds

Milan Massop (Excelsior)
Na tien speelronden staat Excelsior zéér knap in het linkerrijtje van de Eredivisie. Massop heeft daar een belangrijk aandeel in. Was tegen FC Twente opnieuw trefzeker uit een standaardsituatie.

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
Met een Zidane-roulette in het vijandelijke strafschopgebied zette hij zaterdagavond de defensie van ADO te kijk. Ter herinnering: Sandler is nog steeds een centrale verdediger. Was op geen fout te betrappen.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Het was zondag vol uitersten voor Janssen, die scoorde, schuldig was een een tegengoal, geel kreeg en twee ballen op de lat kopte. Het kan allemaal wat foutlozer, maar Janssen maakte er in elk geval een boeiende middag van.

Hicham Faik (Excelsior)
Is voor elke club in de middenmoot een versterking, dus Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag zal zich gelukkig prijzen. Faik heeft bovendien een unique selling point: zijn vrije trap, zo demonstreerde hij ook tegen Twente.

Guus Til (AZ)
AZ begon zondag met vijf talenten uit de eigen opleiding aan het duel met Heerenveen. Dat leek lange tijd geen punten op te leveren, totdat Til opstond. De negentienjarige middenvelder loodste zijn ploeg met twee (late) goals langs Heerenveen.

Siem de Jong (Ajax)
Het wordt voor Ajax-trainer Marcel Keizer steeds moeilijker om De Jong op de bank te houden. De teruggekeerde Ajacied was met de 1-2 tegen Willem II weer belangrijk als invaller. Een basisplaats is niet ver weg meer.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Bijna parellel aan de opmars van PEC Zwolle op de ranglijst lopen de prestaties van Namli. De middenvelder, die in de zomer transfervrij overkwam van sc Heerenveen, beloonde zichzelf met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Met zijn prestaties speelt Kuwas zich in de kijker van betere clubs dan Heracles. Zaterdag voegde hij tegen VVV weer een doelpunt en een assist toe aan zijn seizoenstotaal. In zeven duels scoorde hij drie keer en was hij vier keer de aangever.

Hirving Lozano (PSV)
Lozano is de eerste speler in 61 jaar Eredivisie-historie die in zeven van zijn eerste acht Eredivisie-wedstrijden scoort. Meer en meer bewijst de Mexicaan zich als een fenomeen. Voert intussen ook het topscorersklassement aan met negen goals.

Jürgen Locadia (PSV)
Locadia is achter zijn maatje Lozano de nummer twee op de topscorerslijst, nadat hij zondag tegen Vitesse twee keer trefzeker was. Daarmee poetste hij zijn eigen doelpunt uit de eerste helft weg weg. Locadia is efficiënter dan ooit.