Nieuwe hoop voor Roda JC: Korotaev meldt zich met Roda-shirt voor de camera

Nieuwe hoop voor Roda JC: Korotaev meldt zich met Roda-shirt voor de camera

30-10-2017 07:08
22

Roda JC is wederom in gesprek met grootaandeelhouder Aleksei Korotaev. De Telegraaf meldt maandagochtend dat de Zwitsers-Russische zakenman onlangs de gevangenis in Dubai heeft verlaten en dat hij inmiddels weer contact met de Zuid-Limburgers heeft gezocht.

Dit heeft een woordvoerder van Roda JC bevestigd aan de ochtendkrant. Korotaev verraste de hekkensluiter van de Eredivisie door vlak voor de wedstrijd tegen Feyenoord van zaterdagavond weer contact te zoeken. De Zwiters-Russische investeerder hield vanuit Dubai een skypegesprek, waarbij hij een Roda JC-shirt droeg. Of Korotaev weer geld in de club gaat pompen, is vooralsnog niet duidelijk.

Korotaev nam aan het begin van het jaar een deel van de aandelen in Kerkrade over. Niet lang daarna belandde hij in de gevangenis vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque, een strafbaar feit in Dubai. Hierdoor is zijn investering van twee miljoen euro in Roda JC voorlopig bevroren. Korotaev mag het Midden-Oosten voorlopig niet verlaten en wacht eind oktober een volgende hoorzitting.