'Het is geen geluk. Siem de Jong klopt al een paar weken op de deur'

'Het is geen geluk. Siem de Jong klopt al een paar weken op de deur'

30-10-2017 12:51
27

Marcel Keizer is tevreden met de mate waarin Siem de Jong zich aandient bij Ajax. Het experiment met Kasper Dolberg als linksbuiten beviel ook, maar kon nog wel wat beter, oordeelt Keizer. 

De Jong maakte tegen Willem II (1-3) de belangrijke 1-2 als invaller. Het was al de zesde goal van een invaller dit seizoen. "Ik vind dat ik een goede bank heb", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Deze goal van Siem schiet hij op de training er ook heel vaak in. Het is geen geluk. Als hij op randje zestien staat is de kans groot dat de bal erin gaat. Dat is gewoon een kwaliteit van hem. Dan ben je blij dat hij invalt en deze goal maakt. Siem de Jong klopt, net als een paar anderen, al een paar weken op de deur."

Dolberg speelde in Tilburg als linksbuiten. "Het was even wennen. We vonden dat we het gewoon een keer moesten proberen, want je wil je doelpuntenmakers in het elftal hebben. Het was in het begin even zoeken. Uiteindelijk zal de afstemming nog wel beter moeten dan dit, maar het is een optie voor ons om het nog een keer te doen", aldus Keizer over zijn experiment.