Ajax-supersub heeft geduld: Ik heb ook niet voor niets drie jaar getekend

Ajax-supersub heeft geduld: "Ik heb ook niet voor niets drie jaar getekend"

30-10-2017 14:03
26

Siem de Jong klopt stevig op de deur bij Ajax. Ook in de uitwedstrijd tegen Willem II vertolkte hij een belangrijke rol als invaller.

De Jong maakte in Tilburg de 1-2, waardoor Ajax uiteindelijk met 1-3 kon winnen. Het was alweer de vijfde goal van de Ajacied sinds zijn terugkeer. "Met mijn diepgang, het voor de goal komen, kan ik belangrijk voor het team zijn. Mijn ervaring helpt daarbij, want ik kan nu nog beter inschatten wanneer wel en wanneer niet. Mentaal en qua spelinzicht ben ik in het buitenland wel verbeterd", vertelt De Jong in De Telegraaf.

De Ajax-middenvelder wacht geduldig op een basisplaats. "Ik heb ook niet voor niets drie jaar getekend, want ik verwachtte echt niet dat ik direct in de basis zou staan. Ik wist dat er veel concurrentie was en dat ik het zelf moest laten zien. Daar ben ik mee bezig op de trainingen en tijdens mijn invalbeurten. Ik heb wel het gevoel dat ik het de trainer moeilijk maak", zegt De Jong, die niet wil dat trainer Marcel Keizer hem als perfecte supersub gaat zien. "Ik hoop niet dat de trainer nu het gevoel krijgt dat ik de ideale invaller ben."