Ajax niet meteen bij de les: 'We gaan er vol voor en dan scoren we er een paar'

Ajax niet meteen bij de les: 'We gaan er vol voor en dan scoren we er een paar'

30-10-2017 17:08
16

Ajax won zaterdagavond met 1-3 bij Willem II, maar Lasse Schöne vond het verschil ten opzichte van de Klassieker tegen Feyenoord te groot. Volgens de Deen begonnen de Amsterdammers te slordig.

"Het begon al bij de eerste paar ballen. We verloren die dom, gaven een paar corners weg en Willem II kreeg het gevoel dat er iets te halen viel", vertelt Schöne aan De Telegraaf. "We waren slordig en dan krijg je het gewoon moeilijk."

Onbedoeld schudde de controleur zelf de boel wakker door een penalty te veroorzaken, die door Etien Velikonja werd benut. "Aan het einde van de eerste helft ging het al iets beter, maar die penalty schudde ons pas echt wakker. Dan maak je er drie." Schöne tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Siem de Jong en David Neres deden de rest.

Twijfelen aan een goede afloop deed Schöne geen moment. "We scoren de laatste tijd veel en ook tegen Willem II had ik altijd het idee dat wij wel goals zouden maken. Ook al kwamen we 1-0 achter. We gingen er vol voor en dan scoren we er gewoon een paar. De resultaten geven ons vertrouwen, maar het spel moet nu beter worden."