Villarreal helpt mee en laat voormalig Twente-spits Ünal per direct tijdelijk gaan

Villarreal helpt mee en laat voormalig Twente-spits Ünal per direct tijdelijk gaan

30-10-2017 20:45
7

Villarreal gaat Enes Ünal tot aan het einde van het seizoen verhuren aan Levante. De Turkse spits, vorig jaar in dienst van FC Twente, moet de noodlijdende Spaanse club uit de brand helpen.

Maandagochtend hebben beide clubs met elkaar om de tafel gezeten om over een huurtransfer te onderhandelen en Ünal zelf heeft ook zijn goedkeuring gegeven voor de tijdelijke overgang. De Turkse aanvaller maakte tot dusver slechts 255 competitieminuten in het shirt van Villarreal. Daarin maakte hij één doelpunt.

De overgang is per direct. De deal buiten de transferwindow om is mogelijk, omdat Levante in de aanvalslinie te maken heeft met veel blessures. Daarom wil de Spaanse bond een uitzondering maken. Villarreal heeft tijdens de komende transferwindow wel de mogelijkheid om Ünal terug te halen.

Vorig seizoen werd Ünal door Twente gehuurd van Manchester City. In de Eredivisie maakte hij achttien doelpunten. Dat is in positieve zin opgevallen bij Villarreal, dat veertien miljoen euro voor de twintigjarige spits heeft betaald.