Perez begrijpt Keizer niet: Gek om zo'n uitspraak voor de camera te doen

Perez begrijpt Keizer niet: "Gek om zo'n uitspraak voor de camera te doen"

30-10-2017 22:55
27

Kenneth Perez begrijpt niet dat Marcel Keizer aan het begin van het seizoen meerdere keren heeft gezegd dat Kasper Dolberg de eerste spits van Ajax was, terwijl hij al vrij snel overschakelde naar Klaas-Jan Huntelaar. Dat kan een verkeerd signaal zijn voor de Ajax-spelers.

"Als je als trainer zegt dat Dolberg de eerste spits is, krijgt de hele selectie dat mee. Als hij vervolgens vijf wedstrijden op de bank zit, kom je bij de Ajax-spelers ook niet meer geloofwaardig over. Ik vind het gek om zo'n uitspraak voor de camera te doen", zegt Perez maandagavond bij Natafelen met Kees van FOX Sports.

"Tuurlijk is Dolberg de eerste spits, maar het werd al snel duidelijk dat Klaas-Jan de eerste spits werd. Tuurlijk heeft het met prestaties te maken. Er komt dan een moment dat Dolberg op de bank komt. Je communiceert ook met je spelers in ieder interview die je afgeeft", aldus Perez, die denkt dat de concurrentiestrijd ook goed kan zijn voor Dolberg. "Hij kan hier ook een betere spits door worden."

NOS-commentator Arno Vermeulen denkt dat Keizer 'geforceerd' bezig is door Dolberg in zijn elftal te zetten, zonder dat Huntelaar geslachtofferd wordt. "Als je Kluivert op de bank laat zitten en Dolberg vanaf links laat spelen vind ik dat allemaal een beetje geforceerd."