'Veel jongens hebben geïnformeerd of ik iets voor ze kan betekenen met VS-stap'

'Veel jongens hebben geïnformeerd of ik iets voor ze kan betekenen met VS-stap'

31-10-2017 12:55
22

Johan Kappelhof verliet FC Groningen in 2016 voor Chicago Fire en heeft het zo goed naar zijn zin in de Verenigde Staten, dat hij voorlopig in Amerika blijft spelen.

"Ik denk het wel", zegt Kappelhof in gesprek met ELF Voetbal. "Ik had niet gedacht dat ik ooit hier zou voetballen en dat we het met ons gezin ook zo goed zouden hebben. Mijn droom was altijd om in Engeland te gaan voetballen, maar mijn variant van The American Dream bevalt goed, haha. Veel jongens die ik ken uit de voetbalwereld hebben al een keer geïnformeerd of ik iets voor ze kan betekenen voor een transfer naar de VS. Ik kan iedereen adviseren een keer deze kant op te komen. Het leven is top en het voetbal hier wordt steeds beter."

Kappelhof denkt dat veel Nederlandse clubs het moeilijk zouden hebben tegen Amerikaanse teams. "Het niveau is mij zeker niet tegengevallen. De competitie is onvoorspelbaar. Je ziet het aan ons dit seizoen, maar kijk ook maar naar LA Galaxy. Zij waren vorig seizoen heel sterk en dit jaar zijn ze laatste geworden in de Western Conference. Je hebt in de MLS geen vaste top drie zoals Ajax, Feyenoord en PSV in Nederland. Hier kan een club als NEC of NAC ook zomaar kampioen worden. Ik denk dat de MLS een light-versie is van de Engelse Premier League. Het spel gaat alle kanten op, het tempo is hoog. Nederlandse clubs zijn tactisch verder. Op dat gebied kunnen ze hier stappen zetten", aldus de 27-jarige Kappelhof.