Dost 'tevreden' op de bank: 'Fijn als je af en toe niet speelt'

Dost 'tevreden' op de bank: 'Fijn als je af en toe niet speelt'

31-10-2017 14:39
12

Bas Dost vindt het geen probleem dat hij dit seizoen regelmatig op de bank zit bij Sporting Portugal. Zijn trainer kiest uit tactische overwegingen voor een andere spits in wedstrijden waarin Sporting meer op de counter speelt. Dan is een snellere aanvaller nuttiger.

"Dat vind ik niet erg", vertelt Dost aan het Algemeen Dagblad"Doumbia is een heel ander type dan ik, prima dat soms voor hem wordt gekozen. Ik kom er elke keer ook vrij snel in. Daar ben ik niet ontevreden over."

"Als jonge hond wil je alles spelen en laten zien hoe goed je bent. Maar het is ook wel fijn als je af en toe niet speelt. Alles gaat in goed overleg. Ik heb vorig jaar alles gepeeld en veel gescoord. Dat is mooi, maar vergt ook veel van je lichaam", vervolgt Dost. 

Dit seizoen gaat Sporting vol voor de landstitel. "Daar wachten ze al zestien jaar op. We staan er ook goed voor. Als je acht keer wint en twee keer gelijkspeelt, sta je normaal gesproken bovenaan. Er is alleen één ploeg die het nóg beter doet. Maar dit is gewoon een heel goed begin van de competitie."