Medelijden met Botteghin: Ik weet zelf hoe verschrikkelijk het is

Medelijden met Botteghin: "Ik weet zelf hoe verschrikkelijk het is"

01-11-2017 07:46
22

Feyenoord-back Bart Nieuwkoop hoopt woensdagavond tegen Shakhtar Donetsk zijn eerste volledige Champions League-duel te spelen. De Zeeuw is weer volledig fit en moet met Feyenoord de reeks met matige resultaten zien te doorbreken.

Feyenoord boekte in de laatste vijf wedstrijden slechts één zege, maar Nieuwkoop heeft er vertrouwen in dat de ommekeer er gaat komen. "Wij zijn de weg niet kwijt. We gaan gewoon de draad oppakken", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Iedereen in de groep voelt dat de potentie er is om ook met dit elftal mee te strijden om de bovenste plaatsen in de competitie. In de Champions League moeten we laten zien dat we dingen hebben geleerd."

Nieuwkoop is zelf weer hersteld van zijn hamstringblessure, maar heeft ondertussen de ene na de andere Feyenoord-verdediger weg zien wallen. Eric Botteghin bijvoorbeeld heeft zijn kruisband gescheurd. "Eric is even bij zijn familie. Dat is afleiding voor hem. Ik weet inmiddels zelf hoe verschrikkelijk het is als je in je eentje aan je herstel moet werken en je ziet elke dag die gasten allemaal lekker naar buiten gaan om te trainen. Dan denk je shit, want je wordt er elke dag mee geconfronteerd dat je geblesseerd bent."