Van Rhijn over 'bizarre' situatie in Brugge: Echt heel vreemd om mee te maken

Van Rhijn over 'bizarre' situatie in Brugge: "Echt heel vreemd om mee te maken"

01-11-2017 13:28
11

De manier waarop Ricardo van Rhijn de deur uit is gewerkt bij Club Brugge, zit de verdediger totaal niet lekker. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte de 26-jarige verdediger dat hij niet meer gewenst was, vertelt hij in Voetbal International. 

"Ik kreeg te horen dat ik tien dagen langer vakantie mocht houden. Daar heb ik niet op gereageerd. Ik ben gaan trainen, tot verbazing van iedereen. Binnen de club bleek rondverteld te zijn dat ik het niet meer zag zitten en niet meer zou komen. Mijn plek in de kleedkamer was overgenomen, de materiaalman had me niet meer verwacht en had geen trainingskleding voor mij. Echt heel vreemd om mee te maken", aldus Van Rhijn.

"En toch heb ik twee weken meegetraind. Mijn motivatie zakte naar het nulpunt, maar ik wilde me niet laten kennen. Een jaar eerder had Club Brugge me met het volle verstand een driejarig contract aangeboden en dat heb ik met hetzelfde volle verstand getekend. Ze hebben het recht bepaalde beslissingen te nemen, maar ik laat me niet gek maken", vervolgt de achtvoudig Oranje-international. 

"In de media stond dat ik het niet meer naar mijn zin zou hebben in Brugge en dat ik zelf zou willen vertrekken. Bovendien zou ik moeite hebben met de Belgische manier van verdedigen, wat dat ook moge betekenen. Totale onzin, die namens mij werd verspreid. Bizar. Daar heb je dan allemaal mee te maken."

Eind augustus maakte Van Rhijn op huurbasis de overstap naar AZ. 

Lees ook: Van Rhijn 'misschien te vroeg weg': 'Vond het lastiger toen Joël die plek overnam'