Lozano-deal werpt nu al vruchten af: Ze weten dat ze kunnen dromen

Lozano-deal werpt nu al vruchten af: "Ze weten dat ze kunnen dromen"

01-11-2017 21:00
14

Hirving Lozano heeft in zijn eerste maanden in dienst van PSV een uitstekende indruk achtergelaten. De Mexicaanse buitenspeler heeft al negen keer het net gevonden, is uitgegroeid tot Eredivisie-topscorer en heeft zelfs de verwachtingen van zijn oude club Pachuca overtroffen.

"We hadden verwacht dat hij het goed zou doen", laat Pachuca-directeur Marco Garces weten aan ESPN. "Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het winnen van kampioenschappen en toernooien en het opbouwen van onze reputatie. Maar dat hij het zo fantastisch zou doen bij PSV, hadden wij ook niet verwacht."

Wedden

Meer odds

Volgens Garces heeft Lozano veel te danken aan zijn mentaliteit. "Het lijkt erop dat hij houdt van druk en van uitdagingen. Hoe moeilijker de uitdaging, hoe beter hij presteert. Dat maakt het moeilijk om te zeggen waar zijn plafond ligt."

Pachuca lijkt nu al de vruchten te plukken van de Lozano-transfer. "Als we nieuwe spelers willen halen, kunnen we ze vertellen dat wij spelers hebben opgeleid, die uitblinken in Europa. Hetzelfde geldt voor onze huidige lichting jeugdspelers. Ze weten dat ze kunnen dromen, omdat ze Lozano week in week uit aan het werk zien."