Preses: 'Nederland wil je kwaliteiten, 35 miljoen Marokkanen willen je als mens'

Preses: 'Nederland wil je kwaliteiten, 35 miljoen Marokkanen willen je als mens'

02-11-2017 17:07
85

De Marokkaanse voetbalbond lijkt alles in de strijd te hebben gegooid om Sofyan Amrabat te overtuigen. De middenvelder van Feyenoord verkoos de Leeuwen van de Atlas boven Oranje.

Voorzitter Faouzi Lakjaa van de Marokkaanse voetbalbond legde bij de Marokkaanse tv-zender Arryadia uit hoe het gesprek met Amrabat ging. "Ik zei tegen hem: als de coaches van het Nederlands elftal jou willen vanwege jouw voetbalkwaliteiten, weet dan dat er 35 miljoen Marokkanen zijn die jou als mens willen", wordt Lakjaa geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Bij het onderhoud waren ook de ouders van Amrabat aanwezig. Lakjaa vertelt dat hij de ouders van de internationals nadrukkelijk bij de nationale ploeg betrekt. "Tijdens de wedstrijd tegen Gabon waren zeker zestien ouders van de spelers erbij. Er gebeurde tijdens het volkslied iets wat mij echt is bijgebleven. Ik zag tranen in de ogen van de moeder van Ziyech. De relatie van deze mensen met Marokko is niet in woorden te omschrijven."

Amrabat wilde na het verloren Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (3-1) nog niet veel kwijt over zijn keuze. "Het was heel moeilijk, ik heb op gevoel gekozen. Dat heb ik bondscoach Dick Advocaat persoonlijk laten weten, hij vond het jammer. Maar dit is niet het moment om het daar over te hebben", zei de Feyenoorder.