Nederlander houdt Arsenal in bedwang, zure avond voor stuntploeg Rosenborg

Nederlander houdt Arsenal in bedwang, zure avond voor stuntploeg Rosenborg

02-11-2017 22:57
9

Arsenal heeft plaatsing voor de knock out-fase van de Europa League na donderdagavond definitief binnen. De Londenaren kwamen thuis niet verder dan 0-0 tegen Rode Ster Belgrado, dat tweede in de poule staat. Door de remise is de ploeg uit Londen wel zeker van een plek in de volgende ronde. 

De uitwedstrijd werd wél gewonnen door The Gunners, maar thuis had de ploeg van Arsène Wenger het een stuk lastiger tegen de Serven. Bij Rode Ster speelde oud-Ajacied Mitchell Donald de volledige wedstrijd mee. Ondanks het puntenverlies, lijkt Arsenal met tien punten op weg naar de groepswinst in Groep H. Rode Ster volgt met vijf punten. 1. FC Köln heeft nog een kleine kans op plek twee, dankzij een 5-2 zege op BATE Borisov, maar dan moeten de Duitsers de overige twee wedstrijden winnen en de concurrentie verliezen.

De wedstrijd van Olympique Marseille tegen Vitoria Guimarães stond vooral in het teken van Patrice Evra, die vóór de wedstrijd de rode kaart getoond kreeg. De Fransman trapte een eigen supporter tegen het hoofd, nadat hij werd aangevallen door een groepje fans van Marseille. Zonder Evra verloren de Fransen met 1-0, waardoor de Portugezen weer meedoen in Groep I. Konyasor speelde gelijk met 0-0 tegen koploper Red Bull Salzburg.

Het Hertha BSC van Karim Rekik heeft nog een piepkleine kans op Europese overwintering. De Duitsers zegevierden thuis met 2-0 van Zorya Luhansk, waardoor ze nu vier punten hebben. Concurrent Athletic Bilbao, dat één punt meer heeft, won echter ook, waardoor Hertha de rest moet winnen en Athletic en Zorya alles moeten verliezen.

Stuntploeg Rosenborg, dat Ajax uitschakelde in de play-offs, presteerde het bijna om thuis Zenit Sint-Petersburg te verslaan. De Russen keken lang tegen een 1-0 achterstand aan door een benutte penalty van Nicklas Bendter, maar in de blessuretijd werd er gelijk gemaakt. De Noren hebben vier punten. Zenit en Real Sociedad lijken uit te maken wie er groepswinnaar wordt (respectievelijk tien en negen punten).