Update: Ballenjongen ontkent aantijgingen: 'De beste man maakte een schwalbe'

Update: Ballenjongen ontkent aantijgingen: 'De beste man maakte een schwalbe'

03-11-2017 18:15
62

Ophef in België na de Europa League-ontmoeting tussen Vitesse en Zulte Waregem in Arnhem. Een ballenjongen zou Zulte-speler Peter Olayinka racistisch hebben bejegend.

In de slotfase, toen Zulte al op een 0-2 voorsprong stond, viel Olayinka uit tegen een ballenjongen van Vitesse. Na afloop werd hij door Voetbalkrant gevraagd naar het incident.

"Hij riep racistische verwijten naar me toe. Domme zwarte, black idiot, zei hij. Daarna begon hij me in mijn gezicht uit te lachen", vertelt Olayinka vol ongeloof aan het Belgische medium. "Dat kinderen dit doen is écht fucked up. Daarom reageerde ik ook. Respect moet er toch altijd zijn? Zeker als het een kind is. Dit kan niet."

Het was sowieso al geen goede avond voor Vitesse, dat met 0-2 de boot inging tegen Zulte Waregem. De Arnhemmers hebben pas één punt verzameld en zijn daardoor zo goed als klaar in de Europa League.

Update 13.05: Vitesse stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen in de slotfase van Vitesse - Zulte Waregem. Een ballenjongen zou de Nigeriaanse speler Peter Olayinka racistisch hebben bejegend. "Wij gaan dit uitzoeken", verklaart een woordvoerder van Vitesse aan de Gelderlander. "Wij hebben zelf niets waargenomen. Als het heeft plaatsgevonden, dan kan dat niet door de beugel en worden maatregelen genomen."

Update 18.15 uur: De ballenjongen van Vitesse ontkent de aantijgingen van Olayinka. "De beste man maakte een schwalbe waarop ik zei: 'sta op en voetbal verder'. Waarna ik de bal gaf. Inderdaad ik heb gelachen maar puur omdat hij boos was!'', zegt de jongen tegen de Gelderlander.