Milik staat klaar voor Ajacied: 'Hij heeft veel te vertellen, het is lief van hem'

Milik staat klaar voor Ajacied: 'Hij heeft veel te vertellen, het is lief van hem'

03-11-2017 16:25
10

Voor Vaclav Cerny kwam het nieuws dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd hard aan. De twintigjarige aanvaller van Ajax erkent dat hij veel steun heeft aan onder anderen zijn teamgenoten én Arek Milik.

"Als je uit het ziekenhuis loopt en je hoort de uitslag, dan denk je: dit is niet goed", vertelt Cerny aan Ajax TV. "Het gaat nu wat beter, want het is natuurlijk al een week geleden. Mijn vader was toevallig hier, dus daar zoek je wel steun. En een paar vrienden die ik alles vertel." Ook zijn teamgenoten staan voor hem klaar. "Dat waardeer ik enorm. We zijn toch dagelijks met elkaar, we zijn vrienden."

Ook krijgt Cerny veel berichten via social media. "Aan de ene kant is dat niet leuk, want dan besef je dat het echt is en dat het groot is. Aan de andere kant besef je wel dat de mensen je supporter zijn", stelt de Tsjech, die regelmatig contact heeft met Milik. De Pool weet als geen ander wat Cerny doormaakt. "Hij kent het heel goed. Hij heeft veel te vertellen, ook hoe ik het mentaal moet aanpakken. Het is lief dat hij aan me denkt."

Cerny komt dit seizoen niet meer in actie, terwijl hij na een teleurstellend jaar juist weer op de deur klopte. "Het is weer een tegenslag. Een heel grote eigenlijk", erkent de buitenspeler, die positief probeert te blijven. "Als dit klaar is denk ik dat het alleen maar omhoog kan gaan."