'Tenzij ik iemand van Ajax een doodschop geef of mocht scoren'

'Tenzij ik iemand van Ajax een doodschop geef of mocht scoren'

04-11-2017 09:17
16

Urby Emanuelson kijkt uit naar een 'bijzondere wedstrijd' tegen zijn jeugdliefde Ajax. De middenvelder van FC Utrecht verwacht niet dat hij uitgefloten gaat worden.

"Ik verwacht dat het – gezien de gevoeligheid tussen Ajax en FC Utrecht – nu iets anders zal zijn, maar ik reken niet op fluitconcerten", zegt de linkspoot in De Telegraaf. "Tenzij ik iemand een doodschop geef of mocht scoren. Dat eerste ben ik niet van plan en dat tweede komt weinig voor."

Emanuelson mag vrienden en familie meenemen, maar als het aan hem had gelegen, had hij een heel Ajax-vak gevuld. "Iedereen wil erbij zijn. Ik ben nog steeds bezig om kaarten te ritselen. Wij krijgen bij FC Utrecht één kaart per speler, dus probeer ik die van mijn medespelers over te nemen. En ik heb een lijntje uitgegooid bij Herman Pinkster, mijn oude teammanager bij Ajax. Ik heb een flinke lijst met aanvragen in mijn telefoon."

"Ik ben op een of twee kilometer van de ArenA opgegroeid en al mijn vrienden zijn voor Ajax. Dus het is ook geen makkelijk duel. Ze gunnen mij het allerbeste, maar hopen wel dat ik de enige Utrechter ben die goed speelt en dat Ajax wint."