Ik blijf schoppen tegen de drie grote clubs die ons bestelen en laten doodvallen

"Ik blijf schoppen tegen de drie grote clubs die ons bestelen en laten doodvallen"

04-11-2017 19:24
29

Pieter de Waard staat al jaren bekend als één van de meest flamboyante voorzitters uit de Jupiler League. Als preses van cultclub Telstar doet hij regelmatig opvallende uitspraken. De Waard steekt niet onder stoelen of banken dat hij de verdeling van het geld in het Nederlandse profvoetbal onbehoorlijk vindt. Dat blijkt ook weer in een interview met Volkskrant Magazine. 

"Ik zie mezelf als een romanticus. De kleine jongen in mij gelooft in eerlijkheid en oprechtheid. Goed voor elkaar zorgen. Ook in de voetballerij. Je kunt tachtigduizend keer je snoet stoten, maar ik blijf schoppen tegen de drie grote clubs die ons bestelen en laten doodvallen", aldus De Waard. 

"Die alle miljoenen in Nederland opstrijken en ons een schijntje geven. Je moet het omdraaien en ons de miljoenen geven. Want hoe meer tegenstand wij geven, hoe beter ze worden. Maar ja, ikke ikke ikke."

"Ja, zeggen ze dan: daar heb je 'm weer, de hofnar van de voetballerij, met zijn aparte kleding en uitgesproken meningen. Moeten we hem serieus nemen? Mijn burleske woordgebruik, en hoe ik beweeg in mijn niet-middle-of-the-road-kleding zorgen ervoor dat ik moeilijk in een hokje te plaatsen ben. Dus word ik malle eppie genoemd, een circusdirecteur", vervolgt hij.

"Maar ze vergeten dat ik een introvert weldenkend mens ben, op het filosofische af. Een noeste arbeider, al jaren. De groeten dus, met je zure zooitje."