Feyenoorder hoopt ooit op Bayern-terugkeer: 'Met Hoeness onderhandeld in hotel'

Feyenoorder hoopt ooit op Bayern-terugkeer: 'Met Hoeness onderhandeld in hotel'

05-11-2017 07:29
21

Jan Wouters hoopt ooit nog eens terug te keren bij Bayern München. De huidig assistent-trainer van Feyenoord was tussen 1992 en 1994 als speler actief bij de Rekordmeister, dat na zijn actieve carrière al twee keer vergeefs aanklopte.

Wouters bewaart goede herinneringen aan clubiconen als Franz Beckenbauer en Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness. "Zakelijk waren die mannen keihard, maar daarbuiten heel sociaal", zegt de oud-international tegen Voetbal International. "Daardoor ben ik Bayern ook heel anders gaan bekijken. En Hoeness helemaal."

Wedden

Meer odds

"We hadden een keer familie op bezoek vanwege de verjaardag van mijn vrouw", aldus Wouters. "Maar op het laatste moment was er een sponsorverplichting waar we als spelers naartoe moesten. Ik vroeg aan Uli of ik mocht overslaan. Dat kon niet, maar hij zei wel: 'Nodig je familie en vrienden ook maar uit om mee te komen'. En aan het eind van de avond heeft hij alles afgerekend."

"Jaren later heeft Hoeness me nog twee keer benaderd voor de jeugdopleiding van Bayern", vervolgt Wouters. "Ik heb zelfs onderhandeld in een hotel met hem, maar toen had ik mijn woord al gegeven aan FC Utrecht om hoofdtrainer te worden. Bayern blijft hoe dan ook een fantastische club, ik zou best nog wel een keer die kant op willen als assistent- of jeugdtrainer. Niet nu, maar ooit."