Onana over 'broers': Iedereen zou blijven, maar drie weken later waren ze weg

Onana over 'broers': "Iedereen zou blijven, maar drie weken later waren ze weg"

05-11-2017 10:40
27

Voor Ajax-doelman André Onana is de zomer teleurstellend verlopen. De kersverse winnaar van de Tonny van Leeuwen-trofee, de prijs voor de minst gepasseerde keeper van het seizoen, zag de ene na de andere Ajax-steunpilaar vertrekken.

Trainer Peter Bosz was de eerste. "Na de Europa League-finale sprak de trainer met ons", laat Onana weten aan de NOS. "Hij zei: André, niemand gaat hier weg. We gaan dit team bijeen houden en versterken met nieuwe spelers. Ik vertrok naar de Confederations Cup in Rusland en las opeens dat Peter Bosz weg ging. Ik dacht: wat is dit nu?" Onana zag ook zijn maatjes Davinson Sánchez en Bertrand Traoré uit Amsterdam vertrekken. "Ze waren als broers voor me. De manier waarop ze vertrokken, verraste me. Iedereen zou blijven, maar drie weken later waren ze weg."

Onana heeft zelf ook overwogen om Ajax te verlaten. "Natuurlijk. En andere jongens begonnen er ook over te denken. Maar zo gaat dat in het voetbal. Vandaag heb je vrienden en morgen weer andere. Nu moet ik voor Ajax spelen, laten zien wie ik ben en vechten. Volgend jaar zien we wel weer."