De Eredivisie-flops: Feyenoord-schlemielen, Ajax-tweetal en domme Django

De Eredivisie-flops: Feyenoord-schlemielen, Ajax-tweetal en domme Django

06-11-2017 11:00
18

Wéér een teleurstellend resultaat voor Feyenoord, wéér een matig optreden van Ajax. PSV werd de lachende derde in speelronde 11 van de Eredivisie. Extra meevaller voor de koploper: geen enkele speler van de koploper krijgt een plekje in het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur. Ajax, Feyenoord en FC Twente zijn met liefst zeven man vertegenwoordigd. 

Brad Jones (Feyenoord)
Is al een aantal weken niet in goede doen. Oogde tegen Shakhtar onzeker en speelde op bezoek bij ADO Den Haag opnieuw geen sterke wedstrijd. Jones ging in de fout bij de 2-1 van Wilfried Kanon. 

Hidde ter Avest (FC Twente)
Gertjan Verbeek heeft nog een hoop werk te verzetten als trainer van FC Twente. Zijn achterhoede oogde zondag uiterst kwetsbaar in Eindhoven. Ter Avest, normaal zo degelijk, kreeg alle hoeken van het veld te zien van Steven Bergwijn, Jürgen Locadia en Hirving Lozano. 

Stefan Thesker (FC Twente)
De schlemiel van de meest spectaculaire wedstrijd van het weekend. Onder meer dankzij een goal van Thesker knokte Twente zich op bezoek bij PSV razend knap drie keer terug. De Duitse stopper verpeste het uiteindelijk door in blessuretijd zijn eigen doelman te passeren. 

Pantelis Hatzidiakos (AZ)
Bij afwezigheid van zowel Ron Vlaar als Rens van Eijden krijgt Hatzidiakos speelminuten in het centrum van de AZ-defensie. Dat gaat met ups en downs. Zaterdagavond was de jonge verdediger de minste speler van de Alkmaarders, die met 3-2 wonnen van Willem II. 

Django Warmerdam (FC Groningen)
Groningen deed het best aardig tegen Heracles Almelo en leek zaterdagavond op een welverdiend punt af te stevenen. Tót Warmerdam in de slotfase de handige Brandley Kuwas op lompe wijze naar de grond haalde. Gevolg: penalty Heracles en wéér een nederlaag voor Ernest Faber en co. Domme Django. 

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Hij is al weken compleet uit vorm, Vilhena. Postbodevoetbal wordt hem verweten. De linkspoot blíjft maar met de bal lopen, om er vervolgens vaak iets matigs mee te doen. Tonny is aan het tobben. Dat verklaart ook direct de dramatische vorm waarin Feyenoord in verkeert. 

Siem de Jong (Ajax)
Als invaller maakte-ie sinds zijn rentree in Amsterdam al een paar keer het verschil. Daarom kreeg Siem de Jong zondag van trainer Marcel Keizer een kans in de basis. Grote kans dat de routinier na de interlandperiode weer op de bank zit, want het leek nergens op wat hij liet zien tegen FC Utrecht (1-2). 

Stijn Spierings (Sparta)
Oh, wat was het slecht op de vrijdagavond, de confrontatie op Het Kasteel tussen Sparta en sc Heerenveen. Het leek anderhalf uur lang eigenlijk helemaal nergens op. Bij Spartaan Spiering ging alles fout. Alex Pastoor liet hem vreemd genoeg de negentig minuten vol maken. 

Amin Younes (Ajax)
Is-ie weer! Amin Younes, tegen wil en dank vriend van deze rubriek. De international van Duitsland speelde weer net zo voorspelbaar en klungelig als we inmiddels van hem gewend zijn. Hielp tegen FC Utrecht ook nog eens een gigantische kans om zeep. 

Mikhail Rosheuvel (Roda JC)
Rosheuvel kreeg tijdens het uitduel met Excelsior (1-0) een domme rode kaart die zijn ploeg duur kwam te staan. Op de middellijn haalde hij Zakaria El Azzouzi hard onderuit. Was het bewust of gewoon pure lompheid? Hoe dan ook: handig was het sowieso niet. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
Dit seizoen is-ie meestal on fire voor het zwalkende Feyenoord, maar ook Berghuis liet het zondag in Den Haag volledig afweten. Misschien lag het aan het kunstgras, maar het leek er vooral op dat de linkspoot zijn dag gewoon niet had. Hij miste de ene na de andere kans en was daarmee mede verantwoordelijk voor het zoveelste puntenverlies.