Consternatie rond 'schwalbe' Bergwijn: Hij trok me gewoon aan mijn shirt

Consternatie rond 'schwalbe' Bergwijn: "Hij trok me gewoon aan mijn shirt"

05-11-2017 21:31
43

Steven Bergwijn versierde zondag een strafschop tijdens de spectaculaire zege van PSV op FC Twente (4-3). Zelf vindt hij niet dat hij makkelijk naar de grond ging.

De spelers van FC Twente protesteerden fel bij scheidsrechter Dennis Higler, die een penalty zag in een duel tussen Bergwijn en Hidde ter Avest. Marco van Ginkel schoot vervolgens de 2-1 binnen. Bergwijn is zich van geen kwaad bewust. "Ik werd geraakt en de scheidsrechter geeft hem. Een terechte strafschop", stelt de PSV-aanvaller volgens het Eindhovens Dagblad zonder blikken of blozen.

Ook bij Voetbal Inside beweert Bergwijn dat het een penalty was. "Ja, hij hield me vast. Ik kon niet uithalen. Hij trok me gewoon aan mijn shirt", zegt hij. Bergwijn moest bij de 3-3 van Twente denken aan PSV - Feyenoord van een paar jaar geleden, toen de Eindhovenaren in blessuretijd met 4-3 wonnen door een countergoal van Memphis Depay. "Dat zat wel in mijn hoofd. Ik dacht meteen aan PSV - Feyenoord. Toen wonnen we ook in de laatste minuut."