Perschef Ajax breekt interview met boze Younes af: 'Heeft verder weinig zin zo'

Perschef Ajax breekt interview met boze Younes af: 'Heeft verder weinig zin zo'

05-11-2017 22:44
22

Een interview van NRC met Amin Younes is door de perschef van Ajax afgebroken. De vleugelaanvaller van Ajax stond boos het medium te woord, nadat hij vragen kreeg over zijn vorm.

NRC vroeg hem waarom hij in zijn huidige vorm voor het Duitse nationale elftal in aanmerking komt. "Hoezo? Waarom dan? Zie je weleens een wedstrijd of training van mij bij het nationaal elftal?", aldus Younes. "Nee? Hoe kun je het vragen dan. Dan moet je toch beter je werk doen. Ajax en de Duitse ploeg zijn heel verschillende elftallen. Oder nicht?"

De verslaggever van NRC zegt dat zijn vorm bij Ajax ook belangrijk moet zijn voor bondscoach Joachim Löw: "Natuurlijk. Maar kom je weleens bij het Duits elftal? Als ik daar straks heen ga en goed train, wat dan? Je moet niet alleen zeggen hoe ík mijn werk moet doen. Jij moet ook beter je werk doen."

Op dat moment breekt de perschef van Ajax in. "Dit heeft verder weinig zin zo." Younes loopt weg, maar voor hij achter een scherm verdwijnt, wendt hij zich een laatste keer tot de verslaggever. "Kom gerust eens kijken. Duitsland speelt volgende week in Keulen. Dat is niet zo ver."