De Wolf over Feyenoorder: 'Onverklaarbaar, het jammere is dat wij dat niet zien'

De Wolf over Feyenoorder: 'Onverklaarbaar, het jammere is dat wij dat niet zien'

06-11-2017 16:47
14

Jens Toornstra staat misschien wel symbool voor de malaise bij Feyenoord. De middenvelder was vorig jaar een bepalende speler in het kampioensteam, maar oogt nu onherkenbaar. John de Wolf snapt er niets van.

"Ik kan heel ingewikkeld gaan doen, maar het is onverklaarbaar", zegt het Feyenoord-icoon tegen RTV Rijnmond. Toornstra lijkt bovendien alleen in thuisduels te kunnen scoren. Ook op bezoek bij zijn oude club ADO Den Haag (2-2) hield hij zijn kruit droog. "Ik houd niet van theorieën, van ballen die hij nu mist zullen er in De Kuip wel ingaan. Daar geloof ik niet in."

"Ik kan er heel lang over praten en op zoek gaan naar oorzaken, maar soms zijn die er niet", vervolgt De Wolf. "Het is echt niet zo dat hij bij een kans in een uitduel al in zijn hoofd heeft zitten dat hij een bal niet binnen gaat schieten. Zo werkt dat niet." Trainer Giovanni van Bronckhorst erkende vrijdag de mindere vorm van de middenvelder, maar sprak zijn steun uit.

"Dat moet je als trainer altijd uitspreken vind ik", zegt De Wolf daarover. "Maar hij is ook de hele week met hem aan de slag. Dat is het jammerlijke, dat wij dat niet zien. Als Gio dat zegt, dan geloof ik dat."