'Van Persie wekt woede in Istanbul; terugkeer lonkt': 'Hij verdient veel geld'

'Van Persie wekt woede in Istanbul; terugkeer lonkt': 'Hij verdient veel geld'

07-11-2017 07:10
13

Na bijna twee jaar afwezigheid maakte Robin van Persie eind augustus zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller viel in tegen Frankrijk, maar raakte geblesseerd. Daarmee haalde hij zich de woede van Fenerbahçe op de hals.

Volgens Fenerbahçe had Van Persie de voorste kruisband van zijn linkerknie ingescheurd, maar die lezing werd eerder door de 102-voudig international nog bestreden. "De blessure bleek serieuzer dan ons in eerste instantie door diverse specialisten werd verteld, maar Robin staat alweer ruim een week op het veld traint en kan binnenkort weer aansluiten bij de groep", zegt zijn zaakwaarnemer Kees Vos tegen de NOS.

Ook een fitte Van Persie lijkt echter niet meer op speeltijd te kunnen rekenen in Istanbul. Fenerbahçe was niet blij dat de 34-jarige spits ondanks een schouderblessure naar Oranje vertrok. De kwetsuur aan de knie zorgde voor nog meer frustratie bij de club. "Dat is helemaal niet goed gevallen. Hij verdient hier heel veel geld en dan ga je zo met ons om, zo denken de clubs hier", vertelt Serkan Saydam, voetbalverslaggever van de Turkse staatsomroep TRT.

Het contract van Van Persie loopt medio 2018 af. Afgelopen zomer wilde Feyenoord hem graag hebben, maar kwam het niet tot een transfer. Saydam denkt dat het in de winter alsnog van een terugkeer naar Rotterdam komt. "Ik verwacht dat ie in januari vertrekt. Ik denk naar Feyenoord."