Spaanse sportkrant pakt uit: 'Ajacied de uitverkorene bij FC Barcelona'

Spaanse sportkrant pakt uit: 'Ajacied de uitverkorene bij FC Barcelona'

07-11-2017 08:05
119

Matthijs de Ligt prijkt dinsdag groot op de voorpagina van El Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse sportkrant is de Ajax-verdediger 'de uitverkorene' om komende zomer de defensie van FC Barcelona van vers bloed te voorzien.

De Ligt wordt al enige tijd met de Catalanen in verband gebracht, maar hij zou nu zelfs als belangrijkste transferdoelwit worden gezien. Barça wil de verdediging verjongen en is daarvoor uitgekomen bij de achttienjarige Oranje-international. Hij wordt door El Mundo Deportivo vergeleken met Gerard Pique vanwege zijn voetballende kwaliteiten.

Barça houdt er rekening mee dat Ajax zo'n veertig miljoen euro voor De Ligt wil ontvangen. Datzelfde bedrag streken de Amsterdammers in de zomer op voor Davinson Sánchez, die naar Tottenham Hotspur vertrok. Dat is geen al te groot struikelblok voor de club, die de Nederlander verkiest boven Upamecano (RB Leipzig), Koulibaly (Napoli), Diakhaby (Lyon) en Ínigo Martínez (Real Sociedad).

Volgens Diario Sport is Clement Lenglet evenwel ook een belangrijke kandidaat. De 22-jarige Fransman verruilde Nancy begin dit kalenderjaar voor Sevilla, waar hij razendsnel is uitgegroeid tot steunpilaar. Barça heeft tevens een eerste optie op de Colombiaan Yerry Mina.