'Barcelona wil na mislukt Ajax-bod in december toeslaan met nieuwe Marcelo'

'Barcelona wil na mislukt Ajax-bod in december toeslaan met nieuwe Marcelo'

07-11-2017 11:39
12

Guilherme Arana kan zich opmaken voor een transfer naar Europa. De talentvolle linksback van Corinthians wordt nauwlettend gevolgd door FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla, meldt het Spaanse Sport.

Arana stond afgelopen zomer nog in de concrete belangstelling van Ajax. Braziliaanse media meldden destijds dat directeur spelerszaken Marc Overmars zelfs een aantal biedingen had uitgebracht op de 'nieuwe Marcelo'. Hoeveel Overmars bereid was om te betalen werd destijds niet vermeld, wél liet Corinthias doorschemeren dat ieder bedrag onder de acht miljoen euro als 'laag' wordt beschouwd.

Volgens Sport is het een kwestie van tijd voordat Arana alsnog naar Europa komt. De verwachting is dat de linksback, die ook wordt begeerd door onder meer Internazionale en Tottenham Hotspur, in december, na afloop van het seizoen in Brazilië, een transfer mag maken. Arana heeft bij Corinthians nog een contract tot medio 2019. De Braziliaanse club heeft veertig procent van de rechten van de verdediger in bezit. FC Barcelona is het meest concreet. De Catalanen zijn op zoek naar een vervanger van Lucas Digne, die geen waardige concurrent van Jordi Alba blijkt.