'Napoli wil opnieuw zakendoen in Eredivisie en denkt aan AZ-uitblinker'

'Napoli wil opnieuw zakendoen in Eredivisie en denkt aan AZ-uitblinker'

07-11-2017 21:56
40

SSC Napoli heeft goede ervaringen in de Eredivisie en hoopt opnieuw toe te slaan in Nederland. AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh is op de radar van de Napolitanen verschenen.

Dat meldt Il Corriere dello Sport dinsdag. Jahanbakhsh moet een alternatief vormen voor het sterrentrio voorin, gevormd door Lorenzo Insigne, Dries Mertens en Jose Callejon. De voorbije weken oogden de drie vermoeid en dat heeft het bestuur van Napoli aan het denken gezet: er moet iemand bijkomen om de sterren af en toe te kunnen ontlasten.

Jahanbakhsh is bij AZ aan een sterk seizoen bezig. In de eerste tien competitiewedstrijden scoorde hij drie keer en staat hij gedeeld bovenaan de assistranking met vijf assists. De prestaties van de Iraans international vallen dus ook over de grens op. Zijn contract in Alkmaar loopt nog tot medio 2020 door, waardoor Napoli de hoofdprijs voor Jahanbakhsh zal moeten betalen, zéker als het in de winterstop zaken wil doen.

Napoli heeft wat transfers betreft fijne ervaringen in de Eredivisie. Dries Mertens werd van PSV gekocht en Arek Milik van Ajax. Hoewel Milik nu twee keer getroffen is door een kruisbandblessure, waren zijn prestaties uitstekend.