Kluivert 'nog niet beter dan teamgenoot': 'Ik heb meer drang, snelheid en diepte'

Kluivert 'nog niet beter dan teamgenoot': 'Ik heb meer drang, snelheid en diepte'

08-11-2017 08:14
23

Justin Kluivert hoopt snel op een nieuwe kans in de basis bij Ajax, maar hij vindt zichzelf nog niet beter dan Amin Younes. De achttienjarige aanvaller neemt het op voor zijn Duitse teamgenoot, die veel kritiek krijgt vanwege zijn matige vorm.

"Ik zie op Instagram allemaal dingen voorbij komen. Mensen hebben altijd een mening", zegt Kluivert tegen de NOS. "Ik ben het er niet mee eens, het is een hele goede speler. Zijn rendement is misschien niet zo hoog en daar balen de supporters van. Dat snap ik ook wel. Bij mij ligt het rendement dit jaar ook niet zo hoog. Daar moet ik ook aan werken, om terug in de basis te kunnen komen."

De jonge vleugelspits vindt niet van zichzelf dat hij beter is dan Younes. "Nu nog niet. Hij heeft meer ervaring en is iets slimmer. Het kan er zeker nog wel van komen, maar momenteel nog niet. Ik heb wel andere kwaliteiten. Ik heb denk ik meer drang naar voren, meer snelheid en diepte." Hij gaf al aan op een nieuwe kans te wachten. Dat was ook tegen FC Utrecht het geval (1-2).

Kluivert lijkt vraagtekens te plaatsen bij de keuzes van trainer Marcel Keizer in dat duel. "Natuurlijk ben ik dan een beetje gefrustreerd. Want je ziet dat het niet loopt. Dan denk ik - maar dat is in mijn ogen en niet in die van de trainer - moet je misschien een aanvallende impuls brengen? Klaas-Jan Huntelaar, of ik, of allebei? Als dat niet gebeurt, dan baal je natuurlijk wel."