Privé-omstandigheden verzonnen voor transfer: 'Ik kreeg allerlei vragen, hahaha'

Privé-omstandigheden verzonnen voor transfer: 'Ik kreeg allerlei vragen, hahaha'

08-11-2017 16:09
10

Gévero Markiet heeft op advies van Helmond Sport verzonnen dat hij vanwege privé-omstandigheden de club heeft verlaten om de transfer naar IJsselmeervogels te kunnen maken.

De 26-jarige oud-verdediger van onder meer FC Utrecht verkaste van Helmond Sport naar de amateurclub omdat hij de reisafstand van zijn woonplaats Almere naar Helmond te groot vond. Om de overschrijving tijdens het seizoen naar IJsselmeervogels mogelijk te kunnen maken, vertelde de club hem dat hij privéomstandigheden moest verzinnen. Dit deed Markiet, waardoor de transfer plaats kon vinden.

"Ik speelde op dat moment met Helmond Sport in de Jupiler League. Maar dat was op amateurbasis. Ik moest elke dag 366 kilometer op en neer naar mijn woonplaats Almere rijden. Het was alsof ik telkens de deur uitging voor een ritje naar Parijs", zegt Markiet. "De club wilde wel mij wel houden en zo ben ik op een gegeven moment het gesprek aangegaan. Ik vroeg om hulp, omdat ik vanwege de kosten van mijn auto zo'n beetje geld moest meebrengen. Toen kreeg het gesprek wel een ander karakter. Ze zeiden dat ze me 200 euro per maand meer konden betalen, maar daarmee hield het op."

"Bij Helmond Sport gaven ze al aan dat ik privé-omstandigheden moest aanvoeren als reden van mijn stoppen daar. Dan zou het makkelijker zijn om bij een club als IJsselmeervogels terecht te kunnen. Hahaha, ik kreeg opeens wel allerlei vragen van vrienden wat er aan de hand was. Maar goed, er is dus helemaal niks aan de hand", aldus Markiet.