Financiële domper voor 'Ajax-concurrent' uit Amsterdam: Dat is nu veranderd

Financiële domper voor 'Ajax-concurrent' uit Amsterdam: "Dat is nu veranderd"

08-11-2017 18:56
11

ASV De Dijk moet door zonder de belangrijkste geldschieter Heino Braspenning, maar wil nog steeds de tweede profclub van Amsterdam worden. Dat laat voorzitter Ton Langelaar doorschemeren.

Hoofdsponsor en clubman Braspenning trok zich deze week terug uit onvrede over de gang van zaken bij De Dijk, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Het is een forse tegenslag in de hoop om naast Ajax de tweede profclub van Amsterdam te worden. Langelaar geeft de moed echter niet op. De voorzitter gaat op zoek naar nieuwe investeerders.

"We hebben al eerder gezegd dat we toe wilden naar een bredere basis qua sponsoring. We kunnen daarvoor niet alleen afhankelijk zijn van de sponsoring van Heino Braspenning. Omdat dit jaar promotie niet mogelijk is, had het zoeken naar investeerders tot dusverre niet zoveel haast. Dat is nu veranderd", aldus Langelaar tegenover Voetbal247.nl. "We gaan nu op zoek naar nieuwe investeerders. Nederlandse wel te verstaan, buitenlandse partijen komen er bij ons niet in."

Intussen blijft het onrustig bij De Dijk, dat twee weken geleden nog werd uitgeschakeld door Ajax in de tweede ronde van de KNVB Beker. Na het opstappen van Braspenning heeft de spelersgroep zich gekeerd tegen het bestuur, meldt NH.

Lees ook: Mogelijk tweede profclub in Amsterdam naast Ajax: 'Dat zijn geen Amsterdammers'