Bruma maakt na acht maanden rentree en dient Verbeek tweede nederlaag toe

Bruma maakt na acht maanden rentree en dient Verbeek tweede nederlaag toe

09-11-2017 15:26
10

Jeffrey Bruma heeft donderdag na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt bij VfL Wolfsburg. De Nederlandse verdediger kwam negentig minuten in actie in het met 2-1 gewonnen oefenduel met FC Twente.

Bruma speelde in maart zijn laatste wedstrijd en was sindsdien uitgeschakeld met een knieblessure. Hij moest zelfs een tweede keer geopereerd worden aan zijn verrekte knieband, nadat er complicaties waren opgetreden. De 25-voudig Oranje-international miste onder meer een groot deel van de WK-kwalificatie met het Nederlands elftal.

Niet alleen Oranje, ook Wolfsburg had het moeilijk tijdens de absentie van Bruma. De Bundesliga-club ontsloeg in september trainer Andries Jonker en bezet momenteel de veertiende plaats. Tegen Twente vielen de doelpunten de tweede helft. Victor Osimhen opende de score, maar Jari Oosterwijk maakte al snel gelijk. Robin Knoche tekende in de 68e minuut voor de winnende.

Daardoor verloor Verbeek ook zijn tweede optreden als trainer van Twente. Ten opzichte van het spektakelstuk met PSV (4-3) speelden de Tukkers met drie nieuwe namen. Nikola Gjorgjev, Jelle van der Heijden en Jeroen van der Lely vervingen Fredrik Jensen, Thomas Lam en Hidde ter Avest. Na de interlandbreak hervat Twente de competitie met een duel met sc Heerenveen.