'Heb me hier echt kunnen ontwikkelen, nadat er geen Nederlandse topclub kwam'

'Heb me hier echt kunnen ontwikkelen, nadat er geen Nederlandse topclub kwam'

Gepubliceerd: donderdag 9 november 2017 om 16:50do 09-11-2017 om 16:50

Virgil van Dijk is weer helemaal terug na een zware periode, waarin hij met een enkelblessure kampte en ruzie kreeg met Southampton. De verdediger raakte mede weer fit door het vertrouwen van Dick Advocaat.

Na slechts een duel bij Southampton kreeg hij van de bondscoach een basisplaats tegen Wit-Rusland en Zweden. "Je moet daarna maar afwachten hoe je voet dan reageert", zegt Van Dijk tegen Voetbal International. "Dat ging prima, gelukkig. Dan betaalt je lifestyle zich uit. Ik doe er alles aan fit te blijven: goed uitrusten, verantwoord eten, gericht trainen."

Tegen Schotland moet Van Dijk donderdagavond leiding geven aan de Oranje-defensie. "Terug naar Schotland blijft heel speciaal voor me. In dit land heb ik me als voetballer bij Celtic echt goed kunnen ontwikkelen, nadat er daarvoor nooit een Nederlandse topclub voor me was gekomen. Dus met de kennis van nu was naar Schotland vertrekken het beste dat me kon overkomen."

Bij Celtic verdiende Van Dijk een transfer naar Southampton. Afgelopen zomer wilde hij een nieuwe stap maken, naar Liverpool. The Saints lieten hem niet gaan en hij werd zelfs enige tijd verband naar de reserves. Inmiddels is de mandekker weer basisspeler. Zaterdag wacht een treffen met uitgerekend Liverpool. "Voor mij niets meer dan een mooie pot. De realiteit is dat ik gewoon speler ben van Southampton en alles geef voor deze club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws