Verbeek verliest tweede duel: 'Linkerhand moet weten weten wat de rechter doet'

Verbeek verliest tweede duel: 'Linkerhand moet weten weten wat de rechter doet'

09-11-2017 17:05
6

Gertjan Verbeek zag FC Twente donderdagmiddag met 2-1 verliezen van VfL Wolfsburg. De kersverse trainer van de Tukkers ziet dat het nog ontbreekt aan vertrouwen en automatismen.

"Een leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander", concludeert Verbeek op de clubsite. "Een duel waarin we de spelers goed hebben kunnen beoordelen. Je hoopt vandaag een aantal kleine veranderingen terug te zien over hoe ik denk over voetbal. In de eerste helft zag je dat het bij de jongens die zondag ook speelden meer is blijven hangen, dan bij het elftal in de tweede helft. Dat was meer onsamenhangend, toen vielen ook de goals."

Twente verloor afgelopen weekend met 4-3 bij PSV, waardoor Verbeek zijn eerste twee duels verloor. "Wanneer je wilt samenwerken moet er vertrouwen ontstaan. Zonder vertrouwen lukt dat niet. Als de ene speler gaat twijfelen doet de ander dat ook", stelt de oefenmeester. "Dan zie je vaak doelpunten ontstaan en dat moet eruit. Het moet stabieler worden, vaste afspraken, zodat iedereen weet waar hij zich aan moet houden. De linkerhand moet weten wat de rechterhand doet."

"Daar hebben we even tijd voor nodig", vervolgt Verbeek. "Volgende week kunnen we de hele week trainen en dan zijn de internationals weer terug. Over de inzet, gedrevenheid en vastberadenheid ben ik niet ontevreden, voetballend moet het nog beter."