Spelersrapport: Genieten van Memphis, onvoldoendes voor Promes en Wijnaldum

Spelersrapport: Genieten van Memphis, onvoldoendes voor Promes en Wijnaldum

Gepubliceerd: donderdag 9 november 2017 om 22:45do 09-11-2017 om 22:45

De afscheidstournee van bondscoach Dick Advocaat, die volgende week in Roemenië stopt, is begonnen met een 0-1 overwinning in en tegen Schotland. Memphis Depay maakte vlak voor rust de enige treffer van de povere oefeninterland en bezorgde Oranje daarmee de overwinning. VoetbalPrimeur geeft cijfers aan de elf basisspelers en geeft één dikke onvoldoende. 

Jasper Cillessen - 5,5: Kreeg nog redelijk wat werk van de kwaliteitsarme Schotten, maar hield zonder problemen de nul. Had wel het geluk dat Matt Phillips een mislukte kapbeweging niet wist af te straffen en schatte voor rust een lange bal verkeerd in.

Timothy Fosu-Mensah - 6,5: Werd verdedigend weinig op de proef gesteld, maar greep gedecideerd in daar waar nodig. De verdediger van Crystal Palace schuwde ook de harde tackle niet en is wellicht dé killer waar Oranje al zo lang naar op zoek is.

Virgil van Dijk - 5,5: Heeft alles in zich om uit te groeien tot een absolute topverdediger, maar is soms te nonchalant in de duels. Zijn directe tegenstander Matt Phillips kreeg af en toe net een metertje te veel ruimte.

Karim Rekik - 6: Deed zijn verdedigende werk naar behoren, maar zonder franje. Zijn bijdrage in de opbouw bestond vooral uit lange ballen naar voren.

Nathan Aké - 6,5: Kwam verdedigend nauwelijks in de problemen en liet zich vooral in de opbouw gelden. Zijn wisselwerking met Memphis aan de linkerflank verliep bij vlagen uitstekend. Leed in de slotfase wel knullig balverlies, waaruit een kans ontstond.

Georginio Wijnaldum - 5: Was in het Oranje-shirt wederom geen schim van de Wijnaldum zoals we die bij Liverpool kennen. Had ondanks zijn aandeel in de 0-1 vrijwel voortdurend ruzie met de bal. Na rust speelde Wijnaldum meer op zeker.

Daley Blind - 6,5: Kan zowel achterin als op het middenveld uit de voeten en staat vrijwel altijd garant voor een voldoende. Ook in Aberdeen bewees Blind zijn waarde voor Oranje door veel ballen te veroveren en meestal voor een goede voortzetting te kiezen.

Kevin Strootman - 5,5: Deed erg weinig fout, maar legde ook bijzonder weinig risico in zijn spel. De Oranje-aanvoerder onderscheidde zich vooral met passes over korte afstand.

Quincy Promes - 4,5: Had een lastige avond met Liverpool-back Andrew Robertson als tegenstander. Kon nauwelijks een bijdrage leveren en werd een kwartier voor tijd gewisseld. 

Ryan Babel - 6: Trok veelvuldig weg uit de punt van de aanval. Kwam hierdoor nauwelijks in scoringspositie, maar bewees zijn waarde als gelegenheidsspits door de assist op de 0-1 af te leveren. 

Memphis Depay - 7: Deed lang niet alles goed, maar durfde tenminste zijn acties te maken en speelde als enige op het veld met flair en bravoure. Dat Memphis uit een door hemzelf opgezette aanval de enige treffer van de avond maakte, is dan ook logisch.

Invallers

Joël Veltman – x: Viel in voor Fosu-Mensah, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Steven Berghuis – x: Kwam binnen de lijnen voor Promes, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was de beste man namens Oranje?

(735 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws