'PSV-toptalent denkt al drie maanden over aanbieding: interesse uit buitenland'

'PSV-toptalent denkt al drie maanden over aanbieding: interesse uit buitenland'

10-11-2017 07:11
71

PSV wil toptalent Armando Obispo tot medio 2022 vastleggen, maar interesse uit het buitenland lonkt. De achttienjarige aanvoerder van Jong PSV heeft al bijna drie maanden een aanbieding liggen om zijn aflopende contract te verlengen.

Obispo neemt de tijd om in overleg met zijn familie en zaakwaarnemer te bepalen waar zijn toekomst ligt, meldt het Eindhovens Dagblad. Hij wil snel stappen zetten richting het hoogste niveau en mag zich in de belangstelling verheugen van clubs uit binnen- en buitenland. Technisch manager Marcel Brands van PSV houdt hoop dat beide partijen eruit komen.

"Voor Armando is het, denk ik, belangrijk dat hij niet meer te lang wacht met zijn keuze", zegt Brands. "Dat schept voor hem duidelijkheid richting de toekomst en hij kan zich daarna volledig op het voetbal kan richten. We hebben geen exacte termijn afgesproken waarbinnen er een antwoord moet komen. Daar ben ik nooit zo van."

De centrale verdediger is bezig aan zijn twaalfde seizoen in de jeugdopleiding van PSV. Analist en voormalig trainer Aad de Mos noemde hem eerder beter dan Ajacied Matthijs de Ligt. De zaakwaarnemer van Obispo meent dat het gevoel bij PSV nog altijd goed is. "Het overleg met PSV loopt en we hebben komende week een nieuwe afspraak. We gaan kijken of we er samen uit kunnen komen", aldus Ali Dursun.

Met verhalen dat Obispo in het buitenland voor zijn kans wil gaan, kan Dursun niets. Onder meer het Britse Watford wordt met hem in verband gebracht, maar de begeleider gaat daar niet op in.