Oranje-bankzitter bijt op zijn lip: Wist al dat je deze vraag zou stellen

Oranje-bankzitter bijt op zijn lip: "Wist al dat je deze vraag zou stellen"

10-11-2017 07:48
21

Joël Veltman moest donderdagavond op de bank plaatsnemen tijdens Schotland-Nederland. De rechtsback zag toe hoe Timothy Fosu-Mensah de voorkeur kreeg rechts achterin.

Veltman probeerde zo professioneel mogelijk om te gaan met zijn reserverol, liet hij na afloop weten aan Voetbal Inside. "Als ik op de bank zit, leef ik gewoon mee. Of we nu scoren, een doelpunt tegenkrijgen of als er een overtreding wordt gemaakt. Dan is het net alsof ik zelf meespeel", aldus de aanvoerder van Ajax, die echter niet al te diep in wilde gaan op zijn bijrol. "Wat ik daarvan vind? Ik wist al dat je deze vraag zou stellen. Dat mag je aan de bondscoach vragen. Het was hetzelfde als de vorige keer (de uitwedstrijd tegen Frankrijk, red.): je denkt dat je mag spelen en dat was weer niet het geval."

Voor Veltman en de zijnen wacht nu nog de oefenwedstrijd tegen Roemenië. "Voor de FIFA-ranking, altijd leuk." Daarna Oranje moet zien te bouwen aan de toekomst, met een nieuwe bondscoach. "Het liefst iemand die er een beetje vastigheden in brengt. Wie dat dat dan is, dat weten we niet. Als we wedstrijden gaan winnen, komt het vertrouwen ook weer terug en daar gaat het nu om."

Lees ook: Veltman had al voorgevoel en zit 'boos en teleurgesteld' op Oranje-bank