Supertalent om trieste reden weg bij FC Groningen: Wij vinden het doodzonde

Supertalent om trieste reden weg bij FC Groningen: "Wij vinden het doodzonde"

10-11-2017 09:01
29

FC Groningen heeft afscheid moeten nemen het zeventienjarige supertalent Hampus Finndell. De grote belofte keert terug naar zijn familie in Zweden.

Finndell verlaat FC Groningen waarschijnlijk voorgoed, meldt het Dagblad van het Noorden. De aanvallende middenvelder kampte met heimwee en had moeite met het feit dat hij in Groningen moest zijn terwijl zijn ouders in Zweden in een scheiding lagen.

"Hampus voelde zich al een tijdje niet happy en heeft een zware tijd achter de rug", legt technisch manager Ron Jans uit aan de krant. "Hij is terug naar huis en gaat op zoek naar een oplossing. Het is niet geheel uitgesloten dat hij terugkomt, maar dit seizoen in ieder geval niet."

"Wij vinden het doodzonde, want we zagen echt perspectief in hem", vervolgt Jans. "Hij doorzag het spel goed. Als club hebben we de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in Finndell, maar soms gaan persoonlijke afwegingen boven zakelijke. In principe zou hij volgens contract gewoon moeten spelen en trainen bij ons, maar wij hebben hem toestemming gegeven terug te keren."

Finndell tekende begin 2016 een contract voor drie seizoenen bij Groningen, dat destijds met achttien clubs in de race was voor zijn handtekening. Het contract wordt niet ontbonden en moet dus afgekocht worden door een andere club als hij ergens anders wil voetballen.