Van der Vaart-teksten bereiken Midtjylland: Ongetwijfeld met elkaar praten

Van der Vaart-teksten bereiken Midtjylland: "Ongetwijfeld met elkaar praten"

10-11-2017 14:48
11

De uitspraken van Rafael van der Vaart hebben ook zijn club FC Midtjylland bereikt. De 34-jarige middenvelder liet bij Matchwinner Pro van RTL weten niet onwelwillend te staan tegenover een avontuur bij een andere Deense club: Esbjerg.

Het Deense Ekstra Bladet vindt het niet gek dat Van der Vaart spreekt over Esbjerg, waar Ted van Leeuwen de technisch directeur is. Ook de technische man van Midtjylland, Svend Graversen, zegt dat het niet opmerkelijk is dat de oud-Ajacied flirt met die club. "Twee Nederlanders uit dezelfde stad zullen ongetwijfeld met elkaar praten", laat hij weten aan Ekstra Bladet.

Het Deense medium zegt dat Midtjylland op groen licht wacht om het contract van Van der Vaart, die de duurste spelers is uit de Deense competitie, te ontbinden. Van der Vaart zei dat het voor hem 'klaar' is bij Midtjylland. Hij is veroordeeld tot het meetrainen met het tweede elftal. In Denemarken verdient Van der Vaart naar verluidt acht ton per jaar.

'De reactie van Van der Vaart geeft duidelijk aan hoe weinig hij nog betrokken is bij Midtjylland, vijftien maanden nadat hij als sensatie is opgepikt', schrijft de krant. 'De 34-jarige Nederlander geniet van zijn laatste grote salarisstrook van zijn carrière. In Denemarken had hij de mogelijkheid om samen te wonen met zijn negen jaar jongere vriendin Estavana Polman, die hij zwanger gemaakt heeft.'

Lees ook: Van der Vaart zoekt nieuwe club: 'Ook gezegd dat ik zo voor Telstar ga spelen'