Bergkamp gevraagd naar 'Bosz-ruzie' bij Ajax: Dan pas kunnen ze wat zeggen

Bergkamp gevraagd naar 'Bosz-ruzie' bij Ajax: "Dan pas kunnen ze wat zeggen"

10-11-2017 17:40
37

Dat hij de reden zou zijn van het vertrek van Peter Bosz bij Ajax wordt door Dennis Bergkamp met klem ontkend. De assistent-trainer van de Amsterdammers zegt dat de kritiek op hem voor 99% niet klopt.

"Dat zijn aannames en dingen die bedoeld zijn om bepaalde uitspraken uit te lokken", zegt Bergkamp voor de camera van Voetbal Inside. "Ik weet wat mijn werk is, waar ik voor sta en wat er verwacht wordt van mij. De mensen die er een mening over hebben moeten eerst weten hoe het zit en wat ik precies doe. Dan pas kunnen ze wat zeggen. Daar maak ik me niet druk om."

Bergkamp heeft geen moment overwogen om de krant te bellen om de imagoschade te beperken, gezien het feit dat hij door de achterban gezien wordt als de reden van het vertrek van Bosz. "Het is iets dat per dag verschilt. Ik weet hoe ik als voetballer was en wist als beste of ik goed of slecht had gespeeld. Dat weet ik nu ook. Ik weet wat er gebeurt en wat mijn taak is. Dat probeer ik zo goed mogelijk uit te voeren. Ik ben er nog steeds tevreden over."