Jong Oranje verpulvert Andorra: De Jong blinkt uit, goals van PSV'ers

10-11-2017 20:20
19

Jong Oranje heeft vrijdagavond een monsterzege geboekt op de leeftijdsgenoten van Jong Andorra. Het werd 8-0. Oussama Idrissi (FC Groningen) tekende voor twee treffers en ook onder meer Sam Lammers (PSV), Frenkie de Jong (Ajax) en Guus Til (AZ) scoorden. De 8-0 zege in de EK-kwalificatiereeks is de grootste in de historie van Jong Oranje.

Er moest op De Vijverberg, thuishaven van De Graafschap, gewonnen worden van Andorra. Alleen met een zege kon in EK-kwalificatiepoule 4 aansluiting worden gehouden met koploper Engeland. In Doetinchem was het na een moeizaam eerste kwartier niet de vraag óf, maar met welke cijfers de ploeg van bondscoach Art Langeler zou winnen. Andorra kon er namelijk helemaal niets van.

In de twintigste minuut opende Til de score. Nog voor de pauze werd het 3-0. Eerst kopte Lammers binnen op aangeven van  Denzel Dumfries, daarna maakte Idrissi zijn eerste van de avond. Na de pauze maakte de Groningen-aanvaller opnieuw een goal.

De score liep daarna snel op. Richairo Zivkovic, in de ploeg gekomen voor Lammers, tekende voor de 5-0. Bart Ramselaar (68e minuut) en uitblinker De Jong (73e minuut) scoorden vanaf de strafschopstip en vijf minuten later werd het 8-0 via Justin Kluivert. Diep in de tweede helft mochten Riechedly Bazoer en Justin Hoogma nog invallen van Langeler.

Opstelling Jong Oranje: Bijlow, Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Ouwejan, Til, De Jong, Ramselaar, Kluivert, Lammers en Idrissi