Marokko klaart klus in Ivoorkust en gaat na twintig jaar weer naar WK

11-11-2017 20:18
67

Voor het eerst sinds 1998 is Marokko weer van de partij op een mondiaal eindtoernooi. Dankzij een 2-0 overwinning op Ivoorkust plaatste het Afrikaanse land zich zaterdag voor het WK 2018 in Rusland. Nabil Dirar en Medhi Benatia scoorden.

Voorafgaand aan het lastige uitduel in Abidjan wist Marokko dat het aan een remise genoeg had om een ticket voor het WK 2018 binnen te slepen. Karim El Ahmadi (Feyenoord), Nordin Amrabat (Leganés) en Ajax-middenvelder Hakim Ziyech stonden in de basis bij de ploeg. De wedstrijd begon zeer voortvarend: op aangeven van Ziyech scoorde Dirar in de 25 minuut.

Enkele minuten later werd het zelfs 0-2. Uit een corner van Mbark Boussoufa prikte Juventus-stopper Benatia binnen. Ivoorkust kon er weinig tegenover stellen. Het thuisland mocht zelfs van geluk spreken dat Marokko na de pauze niet uitliep naar een veel grotere score. In de gehele kwalificatiereeks kreeg Marokko overigens niet één tegendoelpunt.

Diep in de tweede helft besloot bondscoach Hervé Renard om Ziyech naar de kant te halen. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor de nationale ploeg. Onlangs besloot de jonge Feyenoord om Marokko te verkiezen boven het Nederlands elftal. Mimoun Mahi (FC Groningen) zat 90 minuten op de bank.

In de andere kwalificatiegroep speelde Tunesië met 0-0 gelijk tegen Libië. Door die remise verzekerde ook Tunesië zich van een ticket voor het eindtoernooi in Rusland.